HEM    OM JULI    OM RASMUS/MUSSE    OM PELLE    OM BEA    MITT MÅL   


Longering och paddock

Direktlänk || Blue Ranger || 2016-07-15 || 19:55:41

Idag var hästarna inne i stallet redan när jag kom hem vid fyra efter att ha varit och köpt tre säckar havre efter jobbet. Mamma var ute i paddocken, min bror hade sladdat den och hon rensade ogräs och tog bort stenar. Jag gick in, bytte skor och gick ut för att hjälpa till med förberedelserna. Klockan halv fem kom nämligen en kille vi känner med två lass grus som han nu sprider ut! Ska bli väldigt spännande att se och framförallt känna skildnaden då vår paddock varit ganska stel innan.
 
När han lämnat lassen och det skulle vara någon timme innan han kunde komma för att köra ut det ryktade jag Rasmus i stallgången innan jag tog ut honom i paddocken. Brydde sig knappt om de två stora grushögarna trots att de var helt nya. Vi började med lite ledarskapsövningar - det vanliga med frammåt, stanna och vänd. Han lyssnar mycket bättre nu efter bara tre gånger och förstår "stanna" nu! Tog sedan fram långlinan och fick ut honom på volten. Först ville han inte riktigt och ville helst in. Antagligen använde jag även kroppen lite fel. Men, vi kom igång sen och han travade på fint när han väl kommit underfund med att han inte skulle stanna var femte meter.
 
Sen var det ju det där med att stanna... "Ptrooooo" lyssnar han inte jättebra på, men vi jobbar på det. Saktar han av stannar han helst helt och vänder sig mot mig. Någon gång fick vi dock till en bra halt där han stod ute på spåret, vilket jag blev jättenöjd med. Han fick även galoppera något lite men tog först fel galopp. Men, som sagt, vi får jobba på det.
 Postat av: Johanna

Vad fin han är! Och jag tycker ändå det verkar som att det gick helt ok med tanke på att han är så ny. Ett tips är att skaffa ett longeringsspö så du slipper springa efter honom, det håller igång honom samt håller honom på avstånd från dig. Lycka till med din fina pålle! :)

Svar: Tack! Ja, han är superlugn och fin att arbeta med :D Ja, jag har ett longeringsspö men glömde det i stallet och orkade inte hämta det haha.. Får nog ha med det nästa gång om han ska vara så seg i början :P
Julia Forsbacka

2016-07-15 @ 21:24:58 ? http://finanora.blogg.se
Postat av: Olivia

sv. han är ca 168 cm :D

2016-07-15 @ 21:41:42 ? http://oliiviiagustavsson.se

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: