HEM    OM JULI    OM RASMUS/MUSSE    OM PELLE    OM BEA    MITT MÅL   


BEA: Plus och minus i februari

Direktlänk || Bea || 2016-02-29 || 17:28:08

Jag tänkte flytta min gamla idé med plus och minus varje månad från min gamla blogg till den nya.
Here's this month's edition, Bea style.
 
Plus 
+ Trots snön har vi kommit igång relativt fint! En träning under bältet till och med :)
+ Vinterns till- och från vila har gjort susen och Bea känns i fin form trots konditionen.
+ Formen är så himla härlig! Mycket stadigare och fastare.
+ På träningen för Torun den 28:e intrucerades Bea till sluta och framdelsvändning!
+ Galoppen är superfin och galoppfattningarna har blivit mycket bättre.
+ Bytte bett från Nova till tredelat sötmalms och hon gick bra.
 
Träning för Torun 28/2. 
 
Minus
-  Mycket snö och is har lett till en hel del skrittrundor och vila.
- Formen tappas lätt på fyrkantspåret.
- Vid höger skänkelvikning tappar vi bakdelen.
- Dåliga hörnpasseringar.
 
25/2
 
Mål till mars
* Fortsätta jobba med sluta och framdelsvändningar.
* Komma igång mer med galopp-arbete och fatta mer galopp.
* Komma upp i fem gånger i veckan igen.
* Jobba med bommar/markarbete åtminstone en gång i veckan.
 
24/2Back to reality

Direktlänk || Allmänt || 2016-02-29 || 08:01:29

Efter ett härligt sportlov är det bara att se sanningen i vitögat och återvända till det vanliga livet.
Skola, läxor och kan innehålla spår av stress.
 
Självklart ska det dessutom vara minusgrader första dagen efter ett lov när man måste cykla till bussen. Livet älskar att spela sånna små spratt på en som egentligen inte går att klaga över men som man vill klaga över. Bara igår hände flertalet sånna smågrejer mig som i sig själva inte är så jobba men i stora kluster blir psykiskt jobbiga. Till exempel hittade jag inte mitt linsskydd till mitt 50-300mm objektiv och fick lite panik över det, jag glömde ändra inställningarna på kameran så allting blev sjukt överexponerat och väldigt dåligt, underlaget i paddocken var inte bra, jag hann inte värma upp tillräckligt mycket, när mamma skulle filma blev det fel och hon filmade sina fötter i tre minuter... Sånna saker gör alltid mig lite småledsen och får mig att känna att "varför hatar livet just migspeciellt eftersom att det inte går att klaga över det big time då alla är sjukt löjliga småsaker. Vissa veckor kommer dessa sakerna hela tiden men ibland blir de utströdda. Andra sånna här småsaker var typ veckan när min cykel gick sönder fyra gånger plus att det inte blev någon ridning, veckan när jag lämnade in min mobil med simkort på lagning och vårt wifi slutade fungera plus att de råkade förstöra min mobil ännu mer, veckan när jag var halvsjuk och gick till skolan men fick gå hem och sen kändes det bättre... Ni förstår. Småsaker som blir så psykiskt jobbiga att man nästan bryter ihop över att den där glassen man sparat är uppäten. (Ja, jag har brytit ihop över det).
 
Men, eftersom de två senaste dagarna var fyllda av småsaker antar jag att jag är befriad ifrån dessa den kommande veckan. Tur för mig!
/Juli
 
Bea efter träningen igår.Träning i snön

Direktlänk || Bea || 2016-02-28 || 17:34:10

Dagens träning blev av trots att paddocken inte var i lika bra skick som igår.
Det blev två nya rörelser och det gick finfint!
 
Bea kändes inte lika fin som igår tyvärr. Formen var inte där lika mycket som igår men sen jobbade vi mycket på spåret med och där är det mycket lättare att Bea flyter ut lite. Att jag skulle korta tyglarna och korta upp henne var nog det jag hörde mest under träningen. När vi värmt upp lite och kommit igång började vi med skänkelvikningar. Efter skänkelvikningar i skritt och trav övergick vi till att jobba med sluta för första gången med Bea. En volt placerades innan långsidan och sedan försökte vi att hålla kvar henne i sluta i några steg. Några steg i sluta fick vi per varv och Bea förstod mer och mer för varje gång vi jobbade med det. Efter sluta i skritt övergick vi till sluta i trav och även här jobbade vi med några steg och sedan framåt, framåt, framåt. 
 
Sen gjorde vi sluta på ena långsidan och öppna på andra långsidan. Torun sade att även om Bea inte riktigt förstår sluta än och inte kan göra det helt än är det nyttigt att göra det för det förbättrar formen och får henne att tänka. Detta gick bra men jag kände att jag inte riktigt hade henne hela tiden, hon blev ganska lång och spetsig i formen. Efter vi jobbat med detta och vi hade kanske tio minuter kvar tog vi tag i lite bakdelsvändningar, också detta för första gången. Framdelsvändningar har vi jobbat en del med innan och Bea gör dem riktigt bra. Bakdelsvändningar var svårare men vi fick till några steg i varje varv, vilket räcker för nu. Som avslut travade vi i serpentiner och sedan lade jag ner henne i formen.
 
Mamma hade med sig kameran ut men jag glömde att ändra inställningarna till henne så de var tyvärr på inställningarna jag använde i stallet. Så ja, överexponerat men jag kunde rädda lite bilder.
/Juli