HEM    OM JULI    OM RASMUS/MUSSE    OM PELLE    OM BEA    MITT MÅL   


En början

Direktlänk || Allmänt || 2016-08-13 || 14:28:58

För andra gången red tog jag och Rasmus ett litet pass i paddocken idag i (vårt favoritväder) regn. Musse var jätteduktig och lugn trots regnet och jag kunde känna minimala förbättringar sen sist. Till exempel var han inte riktigt lika svajig vid vår "öppna" långsida utan staket. Förra gången flöt han ut hela tiden medan vi idag kunde skritta fram där med bara minimalt stöd på yttertygeln och ytterskänkel. Han var mjukare i sidorna och lyssnade mycket bättre på hjälperna.
 
Men det kändes verkligen att han bara är en liten bebis. Han är väldigt vinglig och obalanserad, har inte någon direkt framåtbjudning och svarar inte särskilt kvickt på skänklarna. Allting är förståeligt och mycket kommer tillbaka till just balansen och svårigheten att hitta en bra takt. Däremot är jag glad att han istället för att bara springa ifrån mig tar det lite lugnt när han är obalanserad och vinglig. 
 
Vi började med att skritta fram på lång tygel efter att jag lett honom i några minuter. Efter ytterliggare några minuter kortade jag tyglarna lite och ökade tempot lite på långsidorna och bad honom att böja sig i hörnorna som jag rundade av lite för att han ännu inte har styrkan och balansen att gå ända in i hörnet. Vi jobbade i båda varven och efter ett tag sökte han sig framåt-nedåt. Det är svårt att behålla takten in på kortsidorna när han måste vända sig. Sedan började vi trava och direkt åker huvudet upp. På kortsidorna åker huvudet och halsen ut åt sidan för att balansera upp sig och allting känns ganska stötigt. Först travade vi mest för att hitta lite mer takt och sedan gjorde jag som i skritten och skänklade på honom lite på långsidorna och böjde honom i hörnen. Då kom han ner lite och tuggade på bettet.
 
Musse i ridkläder idag vid några av bommarna.
 
När han sänkte sig och jobbade mer med ryggen berömde jag och travade ytterliggare några meter innan jag bröt av och gav honom lite längre tygel. Tugg tugg. Vi gjorde detta i båda varven några gånger och sedan gjorde vi några serpentiner över medellinjen i skritt där vi gick lite snabbare över medellinjen. Han böjde sig faktiskt jättebra i serpentinerna, mycket bättre än jag förväntat mig och trots att han inte riktigt var med i takten och inte riktigt framme för skänkeln hängde han ihop ganska okej. Vi travade ytterligare några varv på spåret och han gav efter mer i nacken och jobbade på bättre än innan. 
 
Mot slutet, när han travat jättebra i båda varven fick han lång tygel igen och vi skrittade av över bommarna som låg kvar sen longeringen tidigare i veckan och bommarna från igår. Allt som allt blev det 35 min jobb och jag är nöjd med Musse som faktiskt jobbade utan bakskor och barfotaboots på båda fram. På måndag kommer äntligen hovslagaren och sen kickar vi igång med mer träning!
 
Blue Ranger i sitt blåa regntäcke efter jobbet.Postat av: Tuva Björnwall

Men alltså, så himla fin!!!

Svar: åh tack, vad kul att höra :D

Svar: tack! :D
Julia Forsbacka

2016-08-13 @ 20:29:58 ? http://nouw.com/tuvabjornwall

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: