HEM    OM JULI    OM RASMUS/MUSSE    OM PELLE    OM BEA    MITT MÅL   


Det släpper

Direktlänk || Allmänt || 2016-08-23 || 20:57:08

Idag, exakt sex veckor sedan vi hämtade Rasmus, tog vi ett pass i paddocken och det gick bra. Först skrittade jag fram honom för hand i sju minuter, hoppade upp och skrittade ytterliggare på långa tyglar. Sedan plockade jag upp tyglarna, gjorde halt och piggade upp skänklarna tills han låg framför dem. Ganska snabbt tog jag upp traven där jag lade fokus på att han skulle vara framför skänkeln och jobba på framåt. När vi travat lite i båda varven gick vi tillbaka till skritt och gjorde några volter. Han ville inte släppa i sidorna så jag gick in på en ganska liten volt och lade spöet framför sadeln och petade på hans bog samtidigt som jag lade fram skänkeln och ledde ut mjukt med innerhanden. Efter en liten stund släppte han i sidan, kom in med bakdelen, krökte sin tidigare stelt raka nacke och tuggade på bettet. I höger varv gick det lätt men han var lite hårdare i andra varvet. 
 
Efter att jag kunnat böja honom i skritt slappnade han av mer och började arbeta mer igenom ryggen samt ta mer stöd i bettet och inte bara springa med huvudet uppåt. Vi skrittade på spåret, gjorde några övergångar till trav och sedan ner igen. Sedan travade vi på volterna i några varv och där blev det ganska många halvhalter och jag fick peta honom några gånger på bogarna. Han släppte inte i ryggen eller nacken men böjde sig samtidigt som han gick framåt även om han emellanåt blev lite springig. Trots det lyssnar han hela tiden jättebra på mina hjälper, någonting han knappt förstod för några veckor sedan.
 
Efter den korta traven på volterna gick jag ut i vänster varv och fattade galopp. Han tog direkt rätt galopp och vi flöt på i ett varv. Jag bröt av, bytte varv och gav honom galoppskänkel igen i ett hörn där jag vände ut hans näsa samt lutade mig utåt. Första fattningen blev fel galopp och andra med men i den tredje fattningen landade vi i rätt galopp vilket är första gången han tagit högergaloppen med mig på ryggen. Även här tog vi ett varv innan jag bröt av till trav och sedan skritt och gav honom lång tygel. När vi skrittat några varv gick vi över några bommar på långa tyglar och sedan gick vi igenom Kyras ABC i båda varven. Jag kände på de sidförande hjälperna jag introducerade i söndags och han var väldigt snabb på att komma ihåg vad det var jag lärt honom. Vi gjorde endast några steg åt vardera håll men han förstod vad jag ville och det är det viktigaste. 
 
Efter det släppte han så bra. Vi gick in på en mindre volt över några bommar och skrittade över dem. Snart gick jag upp i trav och nu, de sista fem minuterna, fick han igång ryggen i traven och tog ner huvudet istället för att gå med det i luften. Han blev lite framtung och jag tror han går på bogarna (jag har svårt att avgöra det) men just nu är jag mest glad över att han inte sprang med huvudet i luften och ändå slappnade av. Efter detta skrittade jag av honom och pussade sönder honom när vi kommit in.
 
Något som dock stannar med mig (förutom hur utomordentligt duktig han var) är att han flertalet gånger haltade till på framhovarna i traven men faktiskt på båda hovarna. Efter lite eftertänksamhet, analyserande och studerande av filmen mamma filmade (finns på instagram - lägger upp här imorgon) kom jag fram till att han nog trampade sig själv. Musse har milslånga ben som han inte kan hålla reda på och han haltade till framförallt efter hörnen och någon gång på volt. Min tanke är att han kommer in med det inre bakbenet och slår i sina framfötter, speciellt pga ett klickljud jag hörde i filmen och några haltande steg efteråt. Det hela går däremot bort efter något steg och sedan pinnar han på som "vanligt". Kaninöron på vanligt eftersom Rasmus trav just nu knappt går att kalla trav - det är mest ben hit och dit som slängs fram och tillbaka.
 
Superkvalle på screenshotsen från filmen.Postat av: Tuva

Ni är så himla duktiga!!

Svar: 7 år ungefär, var det något speciellt du tänkte på? :)

Svar: Tack! :D
Julia Forsbacka

2016-08-23 @ 21:09:54 ? http://nouw.com/tuvabjornwall
Postat av: Alicia

Vad härligt att det gick så bra, ni är så fina! Och vilken cool design du har nu!!
Sv: Jag kommer tävla R som vanligt eftersom jag är under 20.

Svar: Tack! Den är sprillans ny och jag är mycket stolt över den ;)
Julia Forsbacka

2016-08-23 @ 23:21:36 ? http://nouw.com/alicialjung
Postat av: Alice

Åh vad roligt att höra att det går såå bra! Tror ni kommer utvecklas jättemycket! :D

Svar: det hoppas jag med! Musse är så himla lättlärd! :D
Julia Forsbacka

2016-08-24 @ 20:08:15 ? http://nouw.com/alicetjarnen
Postat av: Elin Nilsson Walldén

Alltid härligt med framgångar! Ska bli så kul att följa er :D

Svar: Ja, framåt ska det gå!
Julia Forsbacka

2016-08-24 @ 20:39:53 ? http://nilssonwallden.blogg.se/

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: