HEM    OM JULI    OM RASMUS/MUSSE    OM PELLE    OM BEA    MITT MÅL   


Boysen tränar bommar

Direktlänk || Allmänt || 2016-08-09 || 20:24:00

Musses galla har gått ner, är inte öm längre och ser mycket bättre ut. Dock kom ingen hovslagare idag heller. Jag ringde till en annan hovslagare från jobbet men hon hade fullt och vi får fortfarande inte tag på var vanliga. Däremot har jag och mamma pratat om att ha Rasmus barfota eftersom han inte ömmar det minsta och om han tänker dra av sig skorna så kan han lika gärna gå utan.
 
I vilket fall som helst fick han jobba över bommar idag vilket han tyckte var kul. Efter att ha fått hagvila i tre dagar var han ganska pigg och stack en gång i galopp när han skuttat över ett "hinder" på ca 20 cm för att han tyckte det var så kul. När han galopperat i en glad takt över skuttet två varv fick jag stopp på honom och bestämde mig för att spara minihindret till någon annan dag då jag inte tänkte galoppera honom idag menmen.
 
I början funkade inte riktigt kommandona och han ville mest springa iväg i trav. Jag lät honom trava av sig något varv innan jag började repetera kommandona genom att göra halt och övergång på övergång tills han lyssnade igen. Jag började även med longeringslinan som "innertygel" spänd mot gjorden för att han ska lära sig att böja sig men gjorde det bara en stund. Mot slutet lyssnade han skitbra och gjorde övergångarna mellan trav och skritt jättefint, både uppåt och neråt. I vänster varv kunde jag dock inte ha pisken, då trodde han bara att han skulle springa hela tiden medan det fungerar, som vanligt, jättebra i höger varv. Detta är för att han inte är van vid att någon hanterar honom från höger sida och har alltid stora problem med att jag ska leda honom på den sidan ibland. Oftast vill han "rätta" mig genom att gå på "rätt" sida igen. Sötnöten. Hur som helst fungerade arbetet över bommarna jättebra och någon gång trampade han till och med på en av bommarna så den flög i luften men han brydde inte sig. Jag bara berömmer när sånt händer, för jag vill inte att han ska springa omkring och vara rädd. Jag hade också tänkt att sätta på honom gummibandet när han slappnat av lite men glömde helt bort det haha.. Får bli nästa gång!
 
Jag jobbade Rasmus ganska länge, en halvtimme kanske, innan jag skrittade av honom och ryktade av honom. Sedan var det Pelles tur. Han var också fin idag! Först var han ganska hård i nacken och gick emot förhållningarna men jag jobbade med halvhalt på halvhalt på halvhalt och efter 15 min gick han stundvis på tygeln men kändes bra i kroppen och i bakdelen. Traven är alltid svårare, han vill inte jobba rätt och springer gärna iväg. Igen, halvhalt, halvhalt, halvhalt och efter ett tag släppte han i båda varven. Vi skrittade och travade över samma bommar. Mot slutet galopperade vi även lite över skuttet och tränade sedan på att tagga ner efter galopp. Det gick väl sisådär, Pelle blir helt sjuk efter att ha galopperat. Huvudet i luften, frustar och trippar frammåt. Då är det viktigt att släppa fram honom så att han rör sig på ett normalt sätt och sedan när han rör sig frammåt och inte uppåt går det att försiktigt ta upp honom igen.
 
Så idag är jag glad och stolt över båda små hästarna. Hoppas kunna rida Rasmus imorgon men jag vet inte. Har han inte verkade hovar och nya skor vill jag helst inte så isåfall blir han nog longerad igen.
 
Rasmus idag ♥ Visst är hans outfit snygg? Fick schabraket begagnat för 45 kr och benskydden är från Horze som jag köpte för 300 kr för alla fyra (rea)!Postat av: Tilda

Superfina bilder och verkligen en grymt snygg outfit! <3

Svar: Tack! Ja, så himla nöjd med allting! ;P
Julia Forsbacka

2016-08-09 @ 21:11:06 ? http://nouw.com/tildaochmolly
Postat av: Elin

Låter som en trevlig dag! Skönt att gallan var bättre :)

Svar: Ja, jätteskönt!! :D
Julia Forsbacka

2016-08-09 @ 22:21:30 ? http://liveloveride.blogg.se
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

vad fina bilder :D

Svar: Tack! :D
Julia Forsbacka

2016-08-10 @ 10:04:14 ? http://efji.blogg.se/

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: