HEM    OM JULI    OM RASMUS/MUSSE    OM PELLE    OM BEA    MITT MÅL   


ÄNTLIGEN

Direktlänk || Blue Ranger || 2016-08-16 || 19:17:00

Meningen jag längtat efter att få skriva kan jag äntligen få ut på cybernätet.
Musse har fyra skor igen. 
 
Skolan var bra idag. Jag fick mitt schema och helt ärligt är det det bästa schemat jag någonsin haft! Efter att ha stressat sig igenom helvetets år (a.k.a. tvåan på gymnasiet) är denna förändringen i schema väldigt välkommen. På onsdagar har jag två (TVÅ) lektioner, på tre dagar börjar jag vid 10 och på fyra dagar slutar jag vid 14! Nu under höstterminen har jag en dag där jag går från 8 till 15, vilket jag gjorde varje dag i tvåan. På vårterminen kommer jag inte ha fem lektioner (8-15) någon dag. Schemat och att träffa alla klasskompisar gjorde mig faktiskt lite taggad på den kommande tiden. Jag kommer ha en massa tid att spendera i stallet!
 
Hovslagaren kom vid halv ett och jag stack till bussen halv tolv så jag missade tyvärr henne. Mamma sade dock att hon var jättetrevlig och att hon var duktig. Musse som kan vara lite knepig (då han i princip är en stor efterhängsen valp som inte fattar varför någon ska hålla i hans fötter) att sko men hon hade tydligen varit snabb och tålmodig med honom. Hans hovar såg jättefina ut och bara att se alla vara lika långa och skodda gör mig varm om hjärtat. Den här hovslagaren ska vi försöka hålla fast vid - bort med han som inte kommer inom två veckor och inte hör av sig när han säger att han ska komma.
 
När jag kom hem vid tre stack jag direkt ut till stallet efter att ha slängt i mig en macka och gjorde vid Rasmus. Hans ena öga rann en massa men jag såg inget sår eller någonting annat. Antagligen har han skrapat emot någonting i boxen, den klumpedunsen. Vi stack ut när han var ren överallt och jag nojat över hans öga och suckat över hur söta hans hovar var. Han betedde sig jättetrevligt på hela rundan! Lugn och fin men pigg då han inte varit ute i skogen under de två veckorna han inte haft några skor. Han snubblade sig fram de första tio minuterna i skogen ovanför vårt hus som i princip består av backar, stenar och rötter men fick lite bättre fotfäste när vi kom ut på lite mer riktiga "vägar" i skogen. Jag gjorde många halter för att fortsätta jobba med gas och broms och han började lyssna ganska snabbt på mindre och mindre hjälper. När vi kom till en lite större gräsväg travade jag lite försiktigt men han ömmade ganska tydligt på framhovarna så jag bröt av igen. Dessutom var han vääääldigt pigg i traven och ville bara springa, springa ("matte jag är en galopphäst kom igen låt mig visa hur snabb jag är kom igen"). Vi skrittade runt lite i skogen och jag lät honom trava lite till bara för att han behövde få ut lite energi och inte skulle explodera i ett moln av blixtar, marshmallowfluff och glitter. I traven har han ännu inte riktigt fattat att han måste lyssna på tyglarna. Det blir att träna mer på detta framöver, när han inte ömmar såklart.
 
Så ja, dagen är lyckad trots skolan. Imorgon är det onsdag och lyckliga jag har två lektioner. Livet leker, hörrni!
 
Mamma tog en bild på oss när vi kommit tillbaka. Finaste Rasmus♥
 Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Vad härligt med ett bra schema. Och SKÖÖÖNT med en (vad det verkar) en bra hovslagare.

Svar: ja, så himla glad över både och! Speciellt över att hittat en hovslagare som verkar vara vettig!
Julia Forsbacka

2016-08-16 @ 19:42:10 ? http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Ridskoleryttarna

Åh vad fina ni är tillsammans! Och vad skönt det låter med ett bra schema!!

Svar: Tack♥
Julia Forsbacka

2016-08-16 @ 20:26:54 ? http://nouw.com/ridskoleryttarna
Postat av: Alicia

Å vad skönt att du äntligen fick tag i en hovslagare. Så himla trist när allt stannar av på grund av det. Härligt att du trivs med schemat och att du i de går det lika heltiskt och stressigt.

Svar: Ja, gud, trodde jag skulle dö av att inte hitta någon hovslagare... Shit, mitt schema är himmelriket - nu kan jag dö lycklig.
Julia Forsbacka

2016-08-17 @ 00:03:31 ? http://ayudame.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

Så himla fin bild! :)

2016-08-17 @ 06:31:31 ? http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Så himla fin bild! :)

2016-08-17 @ 06:31:32 ? http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Så himla fin bild! :)

Svar: Taaack! :D
Julia Forsbacka

2016-08-17 @ 06:31:34 ? http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Alice

Härligt att du fått ett så bra schema :D
Jag hoppas verkligen att jag får det också när jag börjar på måndag.

Svar: Ja, jag är helt överlycklig. Håller tummarna!
Julia Forsbacka

2016-08-17 @ 17:47:06 ? http://nouw.com/alicetjarnen

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: